Студентська віза в Чехію

 

Короткострокова віза

Якщо Ви плануєте поїздку в Чехію у мовний табір на термін до 3 місяців, Вам необхідно оформити короткострокову візу з метою навчання. Документи на даний тип візи приймає Консульський відділ Посольства  Чеської Республіки та Візовий центр Чеської Республіки.
На короткострокову візу документи не треба перекладати на чеську мову. Термін розгляду заяви становить 7-10 календарних днів. Але може бути подовжений до 30 календарних днів і більше на розсуд Консульства. Отже, документи на отримання візи необхідно подавати заздалегідь до дати поїздки.

 

Довгострокова віза

Якщо Ви хочете навчатися в Чехії більше 3-х місяців, Вам необхідно оформити документи для довгострокової візи з метою навчання. Заяву на видачу довгострокової студентської візи приймає Консульський відділ Посольства, яке він направляє до регіонального підрозділу Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки для прийняття рішення.

Всі документи подаються виключно чеською мовою (документи російською або українською мовою повинні бути перекладені на чеську мову, правильність перекладу повинен запевнити чеський присяжний перекладач).

Всі документи подаються в оригіналі з копіями.

Приймаються тільки документи, з дня видачі яких пройшло не більше 180 днів.

Термін дії закордонного паспорту повинен перевищувати термін дії візи мінімум на 90 днів.

Розгляд заяви та оформлення візи займає до 60 днів з дня подачі, максимальний термін розгляду документів складає 120 днів, але в окремих випадках може бути подовжений. Отже, документи на отримання візи необхідно подавати заздалегідь до дати поїздки.

Коли студент приїжджає до Чехії на мовні підготовчі курси з метою подальшого вступу до університету, йому спочатку в паспорт вклеюється довгострокова віза терміном на 12 місяців. Після прибуття в Чехію необхідно особисто прийти в поліцію у справах іноземців протягом 3 днів для реєстрації. Далі, вже перебуваючи в Чехії, при першому продовженні візи студенти отримують посвідку на проживання (ВНЖ) з метою навчання терміном на 1 рік.